Müziğin “harika çocuklarından” yangın felaketine karşı keman ve piyanoyla haykırış

Umut, hep çocuklarda… Yetenekleri de yürekleri de “harika çocuklarımız”dan İlyun Bürkev ve Elif Eroğlu, katıldıkları Bodrum / Gümüşlük müzik festivali çerçevesinde bir araya gelerek, aynı dönemde Ege ve Akdeniz bölgesi kıyı şeridini etkisi altına alan yangın felaketi karşısında hüzünlerini enstrümanlarıyla ifade ettiler.

“Tohumlar fidana” şarkısını İlyun Bürkev piyanosuyla, Elif Eroğlu da kemanıyla icra ederek çocukların ve gençlerin doğa karşısındaki hassasiyetini yansıtmaya çalıştılar. Doğa sevgileri ve ekolojik felaketler onların bu spontane girişimlerine ilham kaynağı olmuş. Hele ki sabah enstrümanlarıyla egzersizler yaparken karşı kıyıda güneşin doğumuyla alevlerin renginin birbirine karıştığı trajik görüntülere tanıklık etmek, onların içindeki isyanı çocuk kalplerinden taşırarak bize ulaştırmış.

Bürkev, yakın bir tarihte küresel ısınma ve iklim değişikliği konularına dikkat çekmek için hazırladığı üçüncü bestesini müzikseverlerin beğenisine sunmuştu. Eroğlu ise son dönemde özellikle doğa temalı keman icra ettiği videolarıyla, lavanta tarlalarında kemanını özgürce konuşturmasıyla hepimizin yüreğine umut aşılıyordu.

Birlikte gerçekleştirdikleri bu son performans ise çocuk kalplerindeki yangını müzikle söndürmeye çalıştıkları çok masum ve bir o kadar da çarpıcı bir dayanışma örneği olmuş. Özellikle de bugünün teknoloji odaklı yaşam kültürü sonucunda çocukların doğa ile olan etkileşiminin azalması karşısında çocuğun doğa ile bağ kurmasının öneminin gerek kendi gelişimi gerekse toplumsal bilinç açısından giderek önem kazandığı günümüzde bu tür projelere giderek daha fazla ihtiyaç var.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s